7 Mayıs 2013 Salı

VSDC Free Video Editör ile video boyut küçültme

Çektiğim videolar İnternete yüklerken boyutlarını küçültmek gerekti, Windows Movie Maker ile tüm codec'lerini yüklediğim halde dosyalarımı tanıtamadım, ben de dolaşırken bu ücretsiz programı buldum, işimi gayet güzel gördü, buradan küçültme işini nasıl yaptığımı sırasıyla anlatayım da vatana millete bir hayrım dokunsun :D Programı açıyor ve sol üstteki New Project düğmesine basıyoruz, açılan ekranda ortadaki İmport videos and images yazan seçeneği tıklıyoruz ve Finish düğmesine basıyoruz.

Karşımıza çıkan ekranda Add files düğmesine basıyoruz:

Bilgisayarımızdan küçülteceğimiz dosyayı seçip tuşuna basıyoruz : Gördüğünüz gibi dosyayı alttaki pencereye aldı, burada sağ alttaki Apply settings tuşuna basarak programa yüklüyoruz. Buradan en üst sol taraftaki Projects sekmesini seçiyoruz :

Üst satır değişiyor, burada en sağdaki Build Project tuşuna basıyoruz

Üst satır gene değişiyor. Burada satırın sağında hangi formata dönüştüreceğimizi seçiyoruz, altta gösterdiğim bölümden de hangi kaliteyi istediğimizi seçiyoruz, hemen üstünden de dosya adı ve kayıt yerini seçiyoruz, sonra da üstte sağdaki Convert files tuşuna basarak süreci tamamlıyoruz:


Yukarıdaki satırda bir bar işlemin durumunu gösterir, işlem bitince Tamam deyip programı kapatıyoruz ve kaydettiğimiz yerden işlemin kalitesini kontrol ediyoruz.
Kolay gelsin hepinize.

1 yorum:

  1. Benim hayatımı kurtaran program dersem abartmış olur muyum, emin değilim. Videolarla slayt yapma, resimlerle slayt yapma, ses ekleme, ses çıkarma, kırpma işlemleri, video üzerine resim ekleme, kısaca videolar üzerinde yapmak istediğiniz her şey, üstelik ücretsiz. İlk işim ücretlisine geçiş yapmak olacak. Her kuruşunu hak ediyor.

    YanıtlaSil